Rumored Buzz on דמנציה סופנית

Wiki Article

הגורמים הישירים להתפתחות של דמנציה אינם תמיד ברורים. ישנם גורמי סיכון משוערים לחלק מסוגי הדמנציה. דמנציה היא מחלה הנגרמת מניוון תאים במערכת העצבים המרכזית (המוח)  ואנו רואים את השפעתה על החשיבה, על ההתנהגות ועל הרגשות, על התפקוד המוטורי ובחלק מסוגי הדמנציה גם על תפקודים נוירולוגיים.

“אתם לא לבד”, זהו המוטו של הוספיס גליל עליון, ואלו הן גם מילות ההרגעה הראשונות אותן שומעים אנשים החולים במחלה סופנית ובני משפחותיהם בפגישתם הראשונה עם צוות ההוספיס.

פרויקט המתנדבים המטפלים בשיתוף הוספיס גליל עליון קרא עוד »

בעיקר מסתכלים על תפקודים מוחיים כמו זיכרון, תקשורת שפתית, ריכוז, התמצאות במרחב ובזמן, כושר שיפוט, קבלת החלטות ויכולת ארגון. לאחר מכן הנבדק נדרש לבצע כמה בדיקות הדמיה ייעודיות של רקמת המוח.

"אשפוז עלול להוות טראומה של ממש לחולה הדמנטי" אומרת ד"ר פרגר. לדבריה: "למרות הירידה הקוגניטיבית, החולים מכירים פנים של בני המשפחה ושל מי שמטפל בהם בקביעות וגם הסביבה הפיזית המוכרת מעניקה להם ביטחון. לעומת זאת, הצוותים המתחלפים בבית החולים והשהייה בחדר לא מוכר, גורמת להם לבלבול ולחוסר שקט.

החולים בדמנציה מסוג מחלת גופיפי לואי, מקבלים גם תרופות here לטיפול במחלת הפרקינסון על מנת להפחית את הפרעות התנועה.

אני מאשר/ת לשלוח אליי מידע על השירות, לרבות תוכן שיווקי, למייל או לנייד

בשלבים המתקדמים של המחלה, רוב הזמן החולה יהיה מנותק. יש חולים שאינם מדברים כלל או שמדברים מעט אבל לא בהיגיון" מסבירה ד"ר פרגר.

משחייה ועד תשבצים: החשיבות של פעילות ספורטיבית וקוגניטיבית בעיכוב ומניעת דמנציה

כאשר למשפחה יש חשד לאלצהיימר או דמנציה, פונים לרופא המשפחה והוא מפנה הלאה לפגישה ובדיקות אצל נוירולוג, רצוי כזה המתמחה בתחום ספציפי זה. הבדיקה הראשונית כולל בחינת תפקוד יכולות קוגניטיביות מגוונות ומענה על שאלון אבחוני מוגדר.

"אנשים המטפלים בחולים הנוטים למות רוצים לדעת למה לצפות. הידיעה משחררת מפחד". הליווי אותו מספק צוות הטיפול הפליאטיבי כולל לא רק את המידע אודות התהליך הפיזי עצמו – אלא גם את התמיכה הנפשית הנדרשת על מנת להתמודד טוב יותר עם המצב.

מהבחינה הפיזית והנפשית, הטיפול הפליאטיבי בבית, מפחית את הנטל הכרוך בקביעת תורים מרובים לצורך בדיקות וטיפולים ואת הטלטול היומיומי עם החולה לקופת החולים וכמובן העובדה כי צוות קבוע מטפל בחולה מאפשר סביבה בטוחה ליצירת קשרים ותמיכה נפשית.

לנוחיותכם ניתן להזמין תור עצמאית ללא המתנה לנציג לחצו כאן

האם חולים קשים ובני משפחותיהם מודעים לזכויותיהם בביטוח הלאומי? ד"ר עופרה יצחק כהן מעריכה כי המודעות הזאת קיימת – אבל היא רחוקה מלהיות מלאה.

Report this wiki page